Vill du bli värd?

Som värd på Friskis&Svettis är du ofta det första ansiktet motionären möter. Du har ett genuint intresse för människor, och du får folk att känna sig välkomna och trivas. Du har en positiv attityd och förmåga att ta egna initiativ och kavla upp ärmarna när det behövs. Häng med!

Alla våra värdar är ideellt engagerade, precis som ledare och tränare i föreningen. Vill du vara med och bygga Karlstads trevligaste mötesplats? Och vara den som hjälper människor att hitta träningsglädjen utan att själv svettas under uppdraget? Då borde du bli värd på Friskis Karlstad! Kontakta mötesplatsansvarig Hillevi på hillevi@karlstad.friskissvettis.se för att få veta mer.

Receptionsvärd
I receptionen sköter du allt från försäljning av träningskort, Friskisprodukter och frukt till passbokning och bokning av individuella instruktioner. Du vägleder nya och rutinerade medlemmar i vårt utbud. Du svarar på frågor, och bemannar receptionen. Du värdar ett pass i veckan som är ca 2,5 timmar långt. Uppdraget pågår året runt, men med något färre tillfällen under sommar och julperioden. För att blir receptionsvärd behöver du:

• Vara serviceinriktad och ansvarstagande
• Känna till föreningen och Friskis&Svettis träning väl (ha varit medlem ett tag)
• Ha viss kassavana och vara van att arbeta med datorn som verktyg
• Ha en positiv attityd och förmåga att skapa en välkomnande atmosfär
• Tycka om att möta nya människor

• Förmåga att kommunicera tydligt
• Ha tid och engagemang för att ha ett pass i veckan


Trivselvärd
Vi vill att alla ska bli sedda på Friskis Karlstad! En trivselvärd är en viktig pusselbit för att vår mötesplats ska vibrera av liv och inspiration till rörelseglädje - att mötas av ett leende när man kommer och tränar är viktigt. Som trivselvärd finns man till hands i lokalerna och hjälper våra medlemmar med allt möjligt, samtidigt som man skapar en härlig stämning. Rent praktiskt kan en trivselvärd hjälpa till att checka in på pass, svara på frågor, visa runt och mycket mer. Dessutom håller trivselvärden träningslokalen både snygg och trygg. Du ser till så att våra medlemmar trivs helt enkelt!

Trivselvärdsuppdraget är schemalagt en viss tid en gång i veckan, då du finns på plats 1,5 timme. Uppdraget pågår året runt, men med något färre tillfällen under sommar och julperioden.

Barnvärd
Som barnvärd är du ansvarig för att passa och aktivera våra medlemmars barn medan de tränar. Det här är en jätteviktig insats då många föräldrar inte har barnvakt, och barnvärdarnas roll är deras enda möjlighet att träna. Som barnvärd har du ca 3 pass i månaden, vardera pass är 2,5 timme långt. Uppdraget pågår året runt, men med något färre tillfällen under sommar och julperioden. För att blir barnvärd behöver du vara:

• Minst 16 år

• Ansvarstagande
• Känna till föreningen och Friskis&Svettis träning
• Positiv, påhittig och engagerad
• Tycka om barn, såklart!

 

Passvärd
På pass med särskilda behov finns en passvärd. Det handlar om våra utepass, de flesta barnpass och softpass, jympa station, enkeljympa och box. Passvärden är med och stöttar ledaren, deltar i träningen och finns till hands om någonting händer. Du har ditt schemalagda pass varje vecka och finns även på plats en halvtimme före passet startar. Uppdraget pågår året runt, men med färre tillfällen under sommar och julperioden.


Uttagning
I menyn till höger kan du se när vårt nästa informationsmöte är. Det är ett bra första steg för att få mer information samt veta hur behovet av värdar ser ut i dagsläget. Nästa steg bli en personlig intervju där vi får möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar. Blir du uttagen till värd får du lära dig mer om Friskis&Svettis, värdskapet i föreningen och det praktiska uppdraget. Beroende på vilken roll det gäller ser upplärningen olika ut, men för alla funktionärer ingår en intern funktionärsutbildning och att du rent praktiskt går med bredvid och lär dig tillsammans med en befintlig värd. Vi förväntar oss att du värdar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart! Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, en himla massa skoj och mängder av nya spännande kontakter. 

Kontakta mötesplatsansvarig Hillevi på hillevi@karlstad.friskissvettis.se för att få veta mer.

Välkommen med din ansökan!
Hur gör du för att bli funktionär?

  • Läs på om ideellt engagemang i föreningen
  • Gå på ett informationsmöte
  • Ingen anmälan behövs, det är bara att komma!
  • På mötet får du veta hur du går vidare.