Cykelkurs - landsvägscykling & Löpkurs

23 januari 2018

Cykelkurs - landsvägscykling 


Kursen vänder sig till dig som är motionär och vill lära dig cykla i grupp eller vill träna inför exempelvis Vätternrundan eller något annat motionslopp. För att delta i kursen behöver du en landsvägscykel (racer) och kunna cykla i cirka två timmar. Gruppens målsättning är att tillsammans cykla i ca 25 km/h i snitthastighet när kursen är klar. Vi lägger stor vikt vid individens och gruppens säkerhet och därför håller vi oss till det vi bestämt i gruppen före start. Kursen innehåller även cykelvård. 

Kursstart: 1 maj – 31 maj
Kursupplägg: 5 veckor, 2 tillfällen per vecka, tisdag och torsdag. Kl. 18.30-20.30. Samling Friskis. 
Antal deltagare: 20 stycken deltagare Anmälan är bindande och först till kvarn när anmälan släpps.
Anmälan: Öppnar 16 mars klockan 13:00. Anmälan gör du genom att mejla till anna@karlstad.friskissvettis.se
Kursavgift: 1495 kr, 1595 kr (ej medlem i Friskis).
Ledare: Stefan Hedling och Malte Svensson

 

 Löpkurs - inför Göteborgsvarvet och STHLM Marathon (Har startat)

Gruppen vänder sig till dig som har som mål att springa halvmaran på 2.00 – 2.15 tim eller maran på 4.00 – 4.15 tim. Vi kommer att ha en gemensam träningsgrupp där varje deltagare får ett träningsprogram för aktuellt lopp och tidsmål. Vi kommer ha en gemensam träningsträff/vecka med ledare där vi introducerar olika träningsmoment som t.ex. distanslöpning, intervaller, löpteknik, styrka och backträning. 


Kursen innehåller även tips från en fysioterapeut om hur vi undviker skador och hur kroppen fungerar när vi löper. Vid några tillfällen deltar vi även i Friskis gruppträning som Flex och Core. Under kursperioden kommer du även att få träningsupplägg via mejl från våra ledare. Övriga pass i träningsschemat utförs på egen hand eller 

tillsammans med kurskompisarna. 

Startdatum: måndag 8/1-18 kl. 18.00 på Friskis.
Avslut: Göteborgsvarvet 19/5-18, Stockholm marathon 2/6-18.
Antal deltagare: 20 st.
Kursavgift: Medlem: 495 kr (års- eller fyra månaderskort), ej medlem: 695 kr + 100. kr i medlemsavgift. I kursavgiften ingår en vattenflaska och en T-shirt. OBS. Kursen innehåller ej anmälan, startavgift till lopp eller organiserad resa till något av loppen, det sköter du helt själv.
Sista anmälningsdatum: 31/12-17.
Anmälan: carinas@karlstad.friskissvettis.se