Mammaträning

22 augusti 2017

Anpassade träningspass

Friskis&Svettis erbjuder flera av de ordinarie gruppträningspassen med anpassning för nyblivna mammor där deltagarna kan ta med sig bebisarna in på passet. Bygg upp och hitta tillbaka till hållning, stabilitet och kontroll med genomtänkt träning. Nyblivna mammor bör successivt bygga upp styrka och stabilitet inifrån och från grunden. Ledaren anpassar sitt befintliga pass efter särskilda riktlinjer som F&S har tagit fram, såväl i passupplägg som ledarskap.

När? Passen ligger på schemat dagtid då det är lite lugnare på anläggningen. Utbudet av mammapass varierar över tid. Men under hösten 2017 går ett pass som heter Jympa Station (Mamma) som går på tisdagar 10.30-11.30. Start 5 september. 

Hur? Det går bra att ha barnet nära sig under uppvärmning, kondition och nedvarvning men vid stationsdelen samlar vi barnen i mitten av salen för att underlätta träningen. Dock finns det inte möjlighet att ställa barnvagnen inne i övre salen men det går fint att låsa fast den utanför anläggningen eller placera den i receptionen under passet. Man kan dock bära med sig barnet i babyskyddet alternativt liggdelen. Ta gärna med en filt att lägga barnet på.  

För vem? De anpassade passen riktar sig främst till de som vill komma igång efter graviditet, men alla vårdnadshavare är välkomna med sina bebisar - fram till att barnet börjar krypa. För den som genomgått en förlossning fungerar mammaträning bäst från cirka åtta veckor efteråt, och vi rekommenderar att efterkontrollen hos läkare eller barnmorska är genomförd innan du börjar träna. Eftersom passet innehåller vikter vill vi inte ha större barn inne i salen samtidigt, dock finns lekrum i anslutning till salen om man har med sig större barn som kan leka på egen hand.

Ledare med egen erfarenhet Alla ledare för mammapassen är själva nyblivna mammor eller har barn sedan tidigare, alternativt att de har ett genuint intresse och kunskap om målgruppen.

mammaträning