Open-waterkurs

03 april 2018

Open Water –  i sjö och älv

 

Tränar du för Vansbrosimningen, swimrun eller något annat motionslopp? Då är denna kursen för dig. Under kursen gång kommer du lära dig navigering och att simma med fartväxlar. Du kommer även lära dig andning- och simteknik samt taktik som du har användning för när du simmar i öppet vatten. Vi tränar både i sjö och älv, samt med- och motströms. 

När: Vecka 24 - 27. Tisdag och torsdag kl. 18.00-19.00. Sammanlagt 6 stycken kurstillfällen.

Var: Vi utgår från olika platser i Karlstad, bland annat Mariebergsviken, Kroppkärrssjön och vid Värmlands museum för älvsimning.

Vad lär du dig? Navigering, andningsteknik och teknik, simma med fartväxlar samt taktik för simning i öppet vatten. Vi simmar i vatten där bojar är utsatta men vi simmar även med- och motströms i Klarälven.

Förkunskaper: Du ska kunna simma crawl i minst fem minuter utan att vila/stanna, eller kunna hålla igång kroppen i minst 60 minuter.

Utrustning: Våtdräkt (ger både värme och flytkraft), badmössa, simglasögon och en ”swimer safety bouy”, en uppblåsbar kudde i plast som flyter och som markerar vart du är i vattnet samt som också fungerar som din flytboj om du behöver vila.

Så här anmäler du dig: Anmälan är bindande och öppnar den 1 maj, maila till anna@karlstad.friskissvettis.se de första 12 har en plats i kursen.

Kursavgift: 495 kr, för icke medlemmar tillkommer 100 kr i medlemskap för IF Friskis (2018)

Säkerhet: Vi håller på säkerheten och vi simmar alltid gemensamt, ingen blir lämnad och ledarna finns med både i vattnet och på land. Vid kursstart vill vi att du lämnar uppgift om du har någon sjukdom (till exempel astma, epilepsi) samt uppger namn och kontaktuppgifter till en anhörig om ut i fall att olyckan mot all förmodan skulle vara framme. Ledarna är utbildade i HLR och med oss har vi första hjälpen. Vi simmar i alla väder utom vid extremt stark vind eller vid annan fara.