Rabatt och kom ihåg!

27 april 2017

Här på bloggen kommer medlemmar att delge oss sina reflektioner om träning och om Friskis.

Rabatt och kom ihåg!

 2017-04-05

Den vanligaste frågan hemma hos oss är: kommer du ihåg att boka?!

Passlista på tvättstugedörren, tidslappar på köksbordet, pip i mobilen och timern på ugnen, allt för att inte missa våra favoritpass. Det gäller att vara på hugget för att få åt sig en eftertraktad plats, man vill ju inte gå miste om veckans höjdpunkter....!

Men så många påminnelser undrar ni.... ja, det är där rabatten kommer in, pensionärsrabatten alltså. 65 år och minnet börjar svikta och nu gör jag allt för att följa de senaste vetenskapliga rönen, bort med korsordet och träna av bara den!

Sluta jobba som jag gjorde lite tidigare var inga större problem men när det nyss blev dags att köpa ett nytt årskort och påpeka att jag är berättigad till pensionärsrabatt det kändes tungt.... Klart jag är tacksam för det förmånliga priset men pensionär känns så där. ..

All möjlig ålderrelaterad information dimper ner i brevlådan när man fyller 65, som tidskriften ”Kvällsstunden” lämplig lektyr för en åldring som jag.

Nä vet ni, bort med åldersnojan och njut av träningen!

I höstas var jag med på Michiels löparskola, jag som aldrig varit bra på att springa och gett upp efter 200 m fick lära mej att det inte var helt omöjligt, att det visst går att bli bättre. Men löpning är om nåt färskvara så det gäller att ligga i. Intervaller rekommenderas och jag har en träningskompis som är mästare på det – 2åriga Betty som anser att oregelbundna nos och kisspauser ger den bästa träningen även rusher med pinnkastning i backe förespråkas!

Så löpningen går rätt bra, inte så fort men tack vare det såg jag årets första sädesärla och plockade dom första vitsipporna idag.

Kanske inte så dumt att vara pensionär ändå.

Till sist: jag har inte vågat fråga vad mitt IMT-epitet Kajan står för, är det ett smeknamn eller är det kanske ett öknamn???

Tack Friskis och alla kära tränare som får mej att slippa ”Kvällstunden” ett tag till!

Kajan