Aktuellt schema, passbokning och inlogg till din sida


Köp träningskort och boka pass här! 

Här hittar du det uppdaterade schemat för pass och Tillgängliga tränare i multihallen. Om inte schemat syns är det för att du har en för liten skärm på din enhet. Gör fönstret större eller använd en annan enhet, inom kort kommer webbschemat fungera även på små skärmar. Här kan du:

  • Boka pass om du är medlem
  • Se vilka träningskort du har, statistik över din träning och uppdatera dina kontaktuppgifter
  • Byt lösenord om du vill via Glömt lösenord-funktionen
  • Klicka här för att se höstens schema (2018)
  • Boka pass här

Bra att veta

  • Gästbokningar med fribiljetter eller liknande gör du via telefon 054-19 04 97.
  • Schemat funkar tyvärr inte så bra på mobila enheter just nu, bokning gör du enklast med vår bokningsapp!
  • Platser: Totalt antal platser, bokningsbara samt dropin. Bokningsbara: Aktuellt antal bokningsbara platser. Lediga: Totalt antal lediga platser, bokningsbara samt dropin. Reserver: Antal på reservlista

Open-waterkurs

03 april 2018

Open Water –  i sjö och älv

 

Tränar du för Vansbrosimningen, swimrun eller något annat motionslopp? Då är denna kursen för dig. Under kursen gång kommer du lära dig navigering och att simma med fartväxlar. Du kommer även lära dig andning- och simteknik samt taktik som du har användning för när du simmar i öppet vatten. Vi tränar både i sjö och älv, samt med- och motströms. 

När: Vecka 24 - 27. Tisdag och torsdag kl. 18.00-19.00. Sammanlagt 6 stycken kurstillfällen.

Var: Vi utgår från olika platser i Karlstad, bland annat Mariebergsviken, Kroppkärrssjön och vid Värmlands museum för älvsimning.

Vad lär du dig? Navigering, andningsteknik och teknik, simma med fartväxlar samt taktik för simning i öppet vatten. Vi simmar i vatten där bojar är utsatta men vi simmar även med- och motströms i Klarälven.

Förkunskaper: Du ska kunna simma crawl i minst fem minuter utan att vila/stanna, eller kunna hålla igång kroppen i minst 60 minuter.

Utrustning: Våtdräkt (ger både värme och flytkraft), badmössa, simglasögon och en ”swimer safety bouy”, en uppblåsbar kudde i plast som flyter och som markerar vart du är i vattnet samt som också fungerar som din flytboj om du behöver vila.

Så här anmäler du dig: Anmälan är bindande och öppnar den 1 maj, maila till anna@karlstad.friskissvettis.se de första 12 har en plats i kursen.

Kursavgift: 495 kr, för icke medlemmar tillkommer 100 kr i medlemskap för IF Friskis (2018)

Säkerhet: Vi håller på säkerheten och vi simmar alltid gemensamt, ingen blir lämnad och ledarna finns med både i vattnet och på land. Vid kursstart vill vi att du lämnar uppgift om du har någon sjukdom (till exempel astma, epilepsi) samt uppger namn och kontaktuppgifter till en anhörig om ut i fall att olyckan mot all förmodan skulle vara framme. Ledarna är utbildade i HLR och med oss har vi första hjälpen. Vi simmar i alla väder utom vid extremt stark vind eller vid annan fara.